Istražite više

April u Novom Sadu – mesec cveća, muzike, sporta i boravka u prirodi

Početak proleća u Novom Sadu sa sobom donosi niz različitih manifestacija, koje okupljaju umetnike, sportiste i goste iz celog sveta. Ukoliko Vam je za vreme zimskih meseci nedostajalo dobrih muzičkih festivala, izložbi, šetnji i okupljanja na otvorenom, Novi Sad u mesecu aprilu je prava destinacija za Vas. 

Predstavićemo Vam nekoliko događaja koje morate posetiti, ukoliko odlučite da dođete u naš grad baš narednog meseca:

Vojvodina Guitar Fest

Vojvodina Guitar Fest, koji će se ove godine održati od 1. do 3. aprila, našao je svoje mesto na svetskoj mapi gitarističkih festivala. Svake godine okuplja sve veći broj muzičara iz čitavog regiona, a posetiocima pruža priliku da uživaju u kvalitetnim zvucima i odličnoj energiji.

Tematske večeri u Kalemu

Ovaj tip događaja se pokazao kao odlična praksa u restoranu Kalem by ZAK, smeštenom u sam centar Novog Sada. Do sada su održane: latino veče, grčko, francusko, srpsko i mnoge druge večeri, koje su oduševile goste. U aprilu Vas očekuju tematske večeri iznenađenja i ukoliko budete u Novom Sadu, savetujemo Vam da ih ne propustite!

Planinarski maraton na Fruškoj gori

Planinski maraton održaće se 27. i 28. marta na Fruškoj gori. Ova manifestacija takmičarsko – rekreativnog karaktera održava se u kontinuitetu već više od četiri decenije, a 15 staza različite dužine i različitih visinskih razlika pružaju mogućnost da se na maratonu okuša svako, bez obzira u kakvoj se fizičkoj kondiciji nalazi. Ovaj maraton predstavlja nezaboravno iskustvo za svakog posetioca.

„Serbia Epic Series“

Biciklistička trka koja takmičarima donosi bodove za predstojeće Olimpijske igre u Parizu okupiće 15 stranih ekipa, a za ljubitelje biciklizma, ovo je jedinstvena prilika da prisustvuju događaju koji će biti realizovan kroz trke i „Petrovaradin Fortress Bike Festival“.

Cvetne pijace

U aprilu mesecu će se održati čak četiri cvetne pijace, odnosno prodajne izložbe cveća, sadnica i opreme za hortikulturu. Lokacija ovih događaja je plato ispred SPENS- a a na njemu Vas očekuje najkvalitetnije sezonsko bilje, semenska roba, kao i oprema za uređenje bašte. Oplemenite svoj boravak u Novom Sadu i posetite makar jednu od četiri manifestacije.

Ukoliko ste nekada posetili Novi Sad, bili ste u prilici da se uverite da je svako godišnje doba u njemu autentično i da posetiocima pruža posebnu energiju. Proleće je vreme kada grad cveta i budi se, u svakom smislu. Šarenilo i dobro raspoloženje vide se na svakom koraku, kao i osmesi i gostoljubivost Novosađana. 

O smeštaju ne morate mnogo da razmišljate, jer se hotel Pupin nalazi u samom centru ovog grada i samim tim, predstavlja najbolji izbor, kako za porodice, tako i za parove, društva, prijatelje.

Dobro došli u Novi Sad!