Istražite više

Decembarska bajka u centru Novog Sada

Decambarski dani donose mnogo radosti, lepih trenutaka i iskrenih emocija. Praznična euforija se lagano uvlači u domove, a ulice već uveliko liče na okićene božićne trgove svetskih metropola. Decembar u Novom Sadu ima posebnu čar. Obojen najlepšim bojama, pun razdraganih ljudi i širokih osmeha, ovaj grad zrači posebnom energijom koju treba doživeti. Ukoliko poželite da zimsko doba provedete baš u Novom Sadu, preporučujemo Vam najlepše zimske manifestacije koje vredi posetiti.

U samom centru grada, na Trgu slobode, dešava se najveća magija. Kao i u mnogim većim gradovima u svetu, i u Novom Sadu se održava božićni market. Ovogodišnji „Zimzolend“ počeo je 26. novembra i trajaće sve do 29. decembra. Posetioci će moći da uživaju u različitim sadržajima, da se zagreju uz čašu kuvanog vina ili rakije. Glavna atrakcija je konstrukcija u obliku novogodišnje jelke, na kojoj svakodnevno nastupaju dečiji horovi. Uživanje u prazničnoj muzici upotpunjeno je vožnjom fijakerom kroz centar grada, kao i različitim domaćim proizvodima koji mogu da se kupe u nekoj od tridesetak kućica postavljenih na trgu. Potpunom doživljaju novogodišnje čarolije doprinosi čudesno okićen prostor, koji svojim sjajem mami osmehe i izaziva najlepša osećanja.

U neposrednoj blizini trga, u Dunavskom parku, magija se nastavlja. Prelepo ukrašena Dunavska ulica vodi vas do naredne novogodišnje bajke. Ledena šuma godinama unazad mami osmehe ljubitelja klizanja, ali i svih onih koji vole praznike i novogodišnji sjaj. Decembar i januar su doba godine kada staze Dunavskog parka postaju prostrano klizalište i raj za posetioce svih uzrasta. Natkriveno klizalište i njegova kružna staza prostiru se na površini od 1300 kvadratnih metara, a dok se vozite ledenom stazom oko jezera, imate osećaj da prolazite kroz poglavlja najlepše zimske priče. Ovogodišnja praznična bajka na sličugama trajaće mesec dana, od 17. decembra do 16. januara.

Nakon šetnje božanstveno okićenim gradskim ulicama, savršen način da se ugrejete i osvežite u pretprazničkim zimskim danima je šolja toplog čaja u restoranu Kalem. Svečani ambijent ukrašen u skladu sa novogodišnjim praznicima u potpunosti se uklapa u bajkovito okruženje. Osim toplog čaja predlažemo da probate neki od savršenih kremastih dezerata, koji svojim jedinstvenim ukusom doprinose prazničnom raspoloženju i rasplamsavaju sva Vaša čula.

Novogodišnja magija u centru grada idealna je prilika da osetite istinsku lepotu odmora i prazničnog raspoloženja. Pozitivnu energiju koja se oseća u vazduhu nemoguće je opisati rečima i zbog toga Vam iskreno i od srca preporučujemo da posetite Novi Sad baš u decembru. Budući da se hotel Pupin nalazi u samom centru dešavanja, novogodišnja euforija i najlepše zimsko lice Novog Sada se najbolje vide i osete kroz prozore naših soba. Ukoliko odlučite da iskusite delić pretprazničnog raspoloženja u našem gradu, naša recepcija Vam je na raspolaganju, a mi smo spremni da Vas dočekamo i ugostimo na najbolji mogući način.