Istražite više

Foto konkurs - Pupinova palata

Nagrađujemo najlepše fotografije Pupinove palate!

Ukoliko volite fotografiju i inspiraciju pronalazite u impresivnim građevinama i predelima, pozivamo Vas da učestvujete u izboru za najlepšu fotografiju Pupinove palate u Novom Sadu. Zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu, autentičnim detaljima i specifičnoj strukturi, Pupinova palata već godinama inspiriše ljubitelje fotografije i nalazi se pred objektivom gotovo svakog turiste koji poseti naš grad.
Ako u svojoj kolekciji imate fotografiju Pupinove palate koja Vam se posebno dopada, prijavite se na konkurs i osvojite vredne nagrade! Ako ne nalazite odgovarajuću fotografiju, imate vremena – iskoristite priliku i uhvatite savršen momenat, detalj ili prizor.
Konkurs je otvoren do 24.10.2022. godine, do kad možete da pošaljete radove. Tri dana nakon zatvaranja konkursa, u četvrtak 27.10. u 19 časova, u hotelu Pupin će biti održana izložba najboljih radova i svečani prijem na kom će najuspešnijim autorima biti uručene nagrade. 

Osnovne propozicije

Učešće na foto konkursu je besplatno. Pravo učešća imaju svi punoletni građani iz zemlje i inostranstva. U obzir dolaze fotografije nastale od momenta završetka Pupinove palate do dana zatvaranja konkursa.

Tehničke specifikacije

• Na fotografiji mora da se nađe isključivo eksterijer Pupinove palate, određen segment ili detalj eksterijera

Autori mogu da konkurišu sa crno – belim ili kolor fotografijama u digitalnom obliku

•Maksimalan broj fotografija po autoru: 3 fotografije

•Minimalna dimenzija duže strane fotografije je 3000 px, 300 dpi, u jpg formatu, do 10 mb

Način slanja

• radove poslati na e- mail: konkurs@galens.rs 

• fajlove sa fotografijama nazvati malim slovima bez razmaka, imenom fotografa i nazivom fotografije (npr. petar-petrovic-palata)

• u e- mailu obavezno navesti podatke autora: ime i prezime, adresu i broj mobilnog telefona

Autorska prava

Autori fotografija moraju biti nosioci autorskih prava na fotografije prijavljene na konkurs. Prijavom na konkurs, učesnici daju organizatoru pravo na korišćenje fotografija u sledeće svrhe:

• Izložbe koje će biti organizovana po završetku konkursa

• Korišćenja fotografija u svrhu promocije, kako na internet stranicama organizatora, tako i u štampi, na portalima i ostalim sredstvima javnog informisanja