Istražite više

Kalem by Zak ugostio učesnike filmskog festivala „Obnova“

Treći po redu filmski festival „Obnova“ održan je početkom septembra u Novom Sadu. Naš grad je imao priliku da ugosti najveća imena srpske glumačke scene, a naši sugrađani su imali mogućnost da uživaju u projekcijama domaćih filmova, kako u zatvorenom, bioskopskom prostoru, tako i na nekoliko odabranih lokacija na otvorenom. 

Neka od najboljih domaćih ostvarenja prikazana su digitalno remasterizovana i ona su privukla najveću pažnju publike. Među najpoznatijima su se našli filmovi: „Bitka na Neretvi“, „Miris dunja“, „Ko to tamo peva“ i drugi biseri domaće kinematografije. 

U takmičarskom delu učestvovali su filmovi: „Ala je lep ovaj svet“, „Komedija na tri sprata“, „Gejm“ i mnogi drugi. Publika je imala priliku da uživa u filmovima koji još nisu prikazani na bioskopskom platnu i njihovo premijerno prikazivanje se tek očekuje.

Nakon završetka festivalskog dana, glumci su se opustili u prijatnom ambijentu našeg restorana Kalem by Zak, uz odličan muzički program i gastronomske kreacije po kojima smo nadaleko poznati. Izuzetna nam je čast što smo imali priliku da ugostimo neka od najvećih imena domaće kinematografije i na taj način učestvujemo u kulturnom događaju koji je od velikog značaja za naš grad. Nadamo se da je glumačka ekipa uživala jednako kao i mi!