Istražite više

Mini kalendar novosadskih letnjih dešavanja koje morate posetiti

Poznato je da je Novi Sad grad koji živi tokom cele godine i svojim posetiocima nudi pregršt zabavnih sadržaja. Bilo da se odlučite da ga posetite tokom zimskih praznika ili tokom toplih, letnjih dana, kvalitetno provedenog vremena na gradskim dešavanjima neće manjkati. Leto u Novom Sadu je lepo, šareno, protkano različitim kulturnim i zabavnim sadržajima, pre svega festivalima. Pored čuvenog EXIT festivala, tu su i drugi, ništa manje zanimljivi. Budući da je hotel Pupin smešten u sam centar grada, bilo koji od predstojećih događaja biće na samo nekoliko minuta od Vas.

U želji da Vam pomognemo da Vaš letnji boravak u Novom Sadu bude što lepši i sadržajniji, predstavljamo Vam odabrani mini kalendar događaja koje ne smete propustiti:

3. jun-31. avgust
Srpska Kapadokija na Krčedinskoj adi

Sezona letenja balonima na topao vazduh na Krčedinskoj adi idealna je za sve koji su oduvek maštali o tome. U floti se nalazi sedam balona, od kojih dva mogu da prime do 20 ljudi, a pet balona je namenjeno za porodično letenje. Neka Vam ovo leto ostane u posebnom sećanju, doživite neverovatnu magiju na manje od 45 minuta od Novog Sada!

 

6. jun- 30. jun
Neo festival

„Neklasični festival klasične muzike“ održava se na nekoliko lokacija u gradu: Kulturna stanica Svilara, Kulturna stanica Eđšeg, Katolička porta, Gradska kuća. Ovaj događaj predstavlja kurs za orkestarske muzičare i mlade talente iz čitave Evrope, ali i poseban vid edukacije za publiku koja će uživati u interpretaciji klasične muzike.

 

15. jun- 17. jun
Interfest- Međunarodni festival vina

Manifestacija koja promoviše kulturu vina posetiocima predstavlja više od 100 izlagača i više od 500 etiketa sa teritorije Srbije, Vojvodine i posebno Novog Sada i uže okoline. Ovogodišnji festival biće jubilarni, 20., pa su organizatori najavili posebna iznenađenja na Trgu slobode, koji možete videti iz svoje hotelske sobe.

 

21. jun- 3. jul
Novosadsko muzičko leto

Manifestaciju koja se održava u dvorištu OTP banke i Sinagoge čini niz koncerata nešto popularnije muzike, koja nije usko povezana sa klasičnom. Novosadsko muzičko leto je prilika da se zabavite, plešete i uživate u toplim noćima na otvorenom.

 

22. jun- 24. avgust
Leto na Trgu galerija

Kulturno- umetničko središte Novog Sada- Trg galerija, i ove godine će, zahvaljujući Galeriji Matice srpske, Spomen- zbirci Pavla Beljanskog i poklon zbirci Rajka Mamuzića, posetiocima pružiti priliku da uživaju u besplatnom kulturno- umetničkom programu na otvorenom. Trg galerija je smešten neposredno uz hotel Pupin, tako da ćete biti u prilici da uživate u kompletnom programu.

 

6. jul- 9. jul
EXIT

Događaj koji ne treba posebno predstavljati razlog je zbog kog se Novi Sad svakog jula pretvori u pravi rasadnik različitih kultura i jezika. Ovogodišnji EXIT festival će, kao i uvek do sada, na Petrovaradinskoj tvrđavi okupiti najpriznatija muzička imena.

 

24. avgust- 26. avgust
Festival uličnih svirača- Gradić fest 

Kraj leta obeležiće događaj koji okuplja umetnike iz celog sveta. Na ulicama grada pojavljuju se muzičari, plesači, performeri, pozorišne trupe, akrobate… koji učestvuju u umetničkoj radionici, uz interakciju sa publikom. Festival se održava u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, koje je takođe smešteno u neposrednoj blizini hotela Pupin.

Verujemo da nakon čitanja kalendara letnjih dešavanja više nemate dilemu da li da posetite Novi Sad tokom letnjeg odmora. Pored navedenih manifestacija, svakog dana možete da prošetate do plaže Štrand, da se osvežite i uživate u magiji leta. Takođe, ostatak slobodnog vremena možete da provedete u Kalem Garden-u, najlepšoj bašti u samom centru grada, koja se nalazi u sklopu našeg hotela.

Budite u centru gradskih dešavanja i rezervišite svoj odmor na vreme! Vaš hotel Pupin