Istražite više

Najromantičnija mesta u Novom Sadu –
u susret prazniku ljubavi

Novi Sad ima epitet jednog od najromantičnijih gradova u ovom delu Evrope. Ovoj tituli su doprinela brojna istorijski značajna mesta, koja odišu duhom ljubavi i starih vremena, ali i temperament žitelja ovog grada, u kome preovlađuju smirenost i blagostanje.

Predložićemo vam nekoliko mesta koja su, po našoj proceni, simboli ljubavi Novog Sada i okoline i na kojima možete da provedete nezaboravne trenutke sa voljenom osobom:

Petrovaradinska tvrđava

Mesto koje krije mnogo tajni, kako ljubavnih, tako i istorijskih. Posetioce očara svojom mističnošću, koja posebno dolazi do izražaja ako zađete ispod površine. Ukoliko niste ljubitelj istraživanja, dovoljno je da prošetate gornjim delom utvrđenja, pokraj Pijanog sata i da zajedno gledate ceo Novi Sad na dlanu. Ambijent upotpunjuju katanci na ogradi, klupice, priroda i beskrajne zidine koje će vas ostaviti bez reči.

Kej

Čuveno novosadsko šetalište kej upija i čuva ljubavne priče mnogih generacija. Njime su prošle horde mladih, koji su svoje prve sastanke zakazivali baš tu. Savršeno uređen ambijent uz obalu Dunava doprinosi osećaju mira i lepote, sa neverovatnim pogledom na mostove i Frušku goru. Bilo da poželite da prošetate tokom dana i upijete najlepše zrake sunca, ili da ste raspoloženi za večernju šetnju, uživaćete u svakom delu ovog divnog mesta.

Sremski Karlovci

Iako se ne nalaze u samom gradu, Sremski Karlovci su prigradsko naselje koje je poslužilo kao inspiracija pesnicima, glumcima i velikim umovima. Neverovatnim kulturnim nasleđem koje je protkano autentičnim stilom gradnje, prepoznatljivim uređenjem i energijom koja se oseti čim kročite u ovo mesto, predstavlja pravi doživljaj romantike i najlepših osećanja. Legenda kaže da onaj ko popije vodu sa česme koja se nalazi u centru Sremskih Karlovaca, sigurno dolazi ponovo. Ubeđeni smo da ovo neće biti jedini razlog zašto ćete poželeti da se opet vratite.

Dunavski park

Smešten u sam centar Novog Sada, predstavlja pravu prirodnu oazu, punu zelenila i mobilijara za uživanje. U središtu parka se nalazi jezero, oko kog u svako doba dana možete videti odrasle ali i decu koja uživaju u prirodnim lepotama skoncentrisanim u središte urbanog okruženja. Oduševiće vas neodoljiv spokoj i lepota koji struje u vazduhu.

Hotel Pupin i Kalem by ZAK 

Hotel Pupin se nalazi u epicentru svih dešavanja, a posebnu lepotu romantičnog boravka pruža besprekoran pogled na centralni trg. Savršen sklad usluge, vrhunske gastronomije i čarobnog entrerijera, garantuje odmor u dvoje o kom ste oduvek maštali. Provedite vikend sa voljenom osobom, a mi ćemo se potruditi da ga zauvek pamtite. Uz fantastične kulinarske kombinacije, bogatu ponudu vina i slatkiša, uvereni smo da ćemo zauvek osvojiti vaša srca.

Čekamo vas u Novom Sadu!