Restoran Kalem by Zak - Jelovnik - Meni
Doručak
Svaki naš doručak je pripremljen sa svežim sastojcima, domaćim jajima (free range) i
lokalnim proizvodima i služi se do 12.00h svakog dana.
-
Skinny omlet 690,00
belanca, bebi spanać, mus od avokada i mladi sir
-
Jaja po Vašem izboru 440,00
povrće/šampinjoni 100,00
šunka/slanina/sir 150,00
pršuta 200,00 -
Tost omlet sa koktel sosom 640,00
Jaja u tostu sa šunkom, sirom i pršutom
-
Avokado tost 840,00
bezglutenski tost, mus od avokada i limete, dimljeni losos/tuna i jaje na oko
-
Prženice 490,00
sa domaćim kajmakom i ajvarom
-
Karpaćo na tostu sa kuvanim jajima 1190,00
goveđi karpaćo, jaja, tost, rukola
-
Kalem doručak 690,00
Jaja, slanina, 4 vrste sira na tost hlebu
-
Palenta sa kajmakom 680,00
Kukuruzna palenta, kajmak i feta sir
-
Idvorski doručak 990,00
Jaja sa suvomesnatim proizvodima
-
Domaći musli 590,00
selekcija muslija sa kandiranim voćem uz mleko ili jogurt
-
Voćni parfe sa nugatom 590,00
Grčki jogurt sa sorbeom od šumskog voća, svežim jabukama i nugatom od lešnika
Sendviči / Burgeri
Služe se sa pomfritom ili čipsom od krompira
-
Kalem Burger 1290,00
domaći brioš, junetina, iceberg salata, sir i slanina
-
Sendvič sa mortadelom i pistaćima 890,00
mortadela, mocarela, pistaći i paprika
-
Cezar sendvič 890,00
pileći file, salata, hrskava slanina i parmezan
-
El Cubano 890,00
sporo pečena svinjetina, pršut, sir, senf i kiseli krastavci
Pizze
Sve naše pice pravljene su od pravog italijanskog “00” brašna
sa San Marzano paradajzom i Parmigiano Reggiano sirom.
Predjela
-
Biftek rolnica 990,00
biftek, bundevin puter i seme bundeve
-
Goveđi karpaćo 1690,00
Sa domaćim pestom i parmezanom
-
Tuna Tataki 1490,00
tuna, mus od avokada, rukola i pesto od bosiljka
-
Idvorska daska 1390,00
Pršut, savinjska kobasica, koziji sir,
-
Burata sa sušenim paradajzom 1690,00
I maslinovim uljem
-
Tartar biftek 1390,00
Biftek sirov, pinjoli, kapar i mus od pileće džigerice
-
Guščija džigerica 2890,00
Sa raguom od maline
-
Skadarski dimljeni krap 1540,00
Poslužen na miksu zelenih salata
-
Idvorska daska 1290,00
Sa suvim voćem
-
Pohovani sir „Camembert“ 1690,00
Sa džemom od brusnice
-
Selekcija sireva 1690,00
Sa jabukama, musom od smokve i orašastim plodovima
MUSEVI
Paste / Rižota
-
Pasta sa biftekom u sosu od vrganja 1590,00
biftek, vrganji, mladi spanać, puter i parmezan
-
Cannelloni 1390,00
sa pršutom, mocarelom, parmezanom i domaćim pestom
-
Rižoto sa morskim plodovima 1390,00
morski plodovi, San Marzano paradajz, puter i parmezan
-
Rižoto sa šafranom i pačetinom 1740,00
Pačetina, šafran, parmezan, puter
Obrok salate
-
Topla salata sa gamborima 1950,00
I šampinjonima
-
Cezar salata 1190,00
miks salata sa pilećim fileom, slaninom, krutonima i parmezanom
-
Salata sa šparogama i avokadom 1290,00
miks zelenih salata, sotirane šparoge, avokado i dresing od limuna
-
Salata sa presovanim ramstekom i plavim sirom 1250,00
miks zelenih salata, ramstek, plavi sir, kruške, dresing sa limunom i slačicom
-
Topla salata sa goveđim fileom 1690,00
I parmezanom
-
Vege Cashew salata 990,00
miks zelenih salata, dresing indijski orah, narandže i šitake
-
Pileća Cashew salata 1190,00
salata, dresing indijski orah, narandže i piletina
-
Full mix salata sa parmezanom i pinjolima 950,00
Miks salata, rukola, čeri, maslinovo ulje, morska so, pinjoli i parmezan
Glavna jela
-
Pileći file na grilu 990,00
sa sotiranim povrćem
-
Ćuretina sa mlincima 1150,00
ćuretina, domaći mlinci, gorgonzola i mileram
-
Dimljeni svinjski vrat 1150,00
sa pire krompirom i svežom salsom od paradajza i paprike
-
Ćevapi 950,00
na domaćoj lepinji sa kajmakom
-
Bečka šnicla original 1190,00
prezle od bavarskog peciva, jaje, puter i pire krompir
-
Pileći / Goveđi bajar u sosu od smrčka 1800,00 / 2520,00
sa mladim krompirom, tikvicama i šampinjonima
-
Svinjski file 1390,00
u sosu od plavog sira sa mladim krompirom
-
Praseća bajadera 1250,00
sa gratiniranim krompirom i sosom od rena
-
Gurmanska pljeskavica 1250,00
sa slaninom, sirom, lukom i biftekom na domaćoj lepinji sa kajmakom
-
Presovana teletina 1950,00
sa gratiniranim krompirom
-
Medaljoni od telećeg filea 3450,00
sa guščijom džigericom u sosu od maline
-
Ramstek 1650,00
u sosu od aronije sa pireom od celera
-
Biftek Monte Carlo 2900,00
biftek na tostu, sotirani crveni luk i jaje
-
Hobotnica 3050,00
sa komoračem, krompirom i sušenim paradajzom
-
Losos u sosu sa kozicama 2150,00
losos, pavlaka, kapar, puter, brokoli i kozice
-
Juneći obrazi 1250,00
sa pireom od celera
-
Biftek 2950,00
u maslinovom ulju/sosu od plavog sira/smrčka/zelenog bibera
-
Gambori 2950,00
sa šitakama i krompirom
-
File brancina u terijaki sosu 1850,00
sa sotiranim povrćem i basmati pirinčem
-
Smuđ Orli 1250,00
smuđ, domaći krompir i tartar sos
-
Kuver 150,00
pašteta od čvaraka / sir u ulju / selekcija domaćih pekarskih proizvoda
Dry age - suvo zrenje
Kroz proces suvog zrenja meso se menja na dva načina. Isparavanjem, ono gubi vodu,
postaje suvo i time ukus samog mesa dobija na intenzitetu. Delovanjem prirodnih
enzima razbija se povezujuće tkivo u mišiću, što vodi do mnogo nežnije teksture. Dakle,
kroz proces termičke obrade, sa zadovoljstvom vam predstavljamo specijalni delikates.
Sve što ostaje na Vama je da izaberete svoj omiljeni deo mesa.
Prilog salate
Dezerti
-
Čokoladni sufle crni/beli 650,00
sa sladoledom od vanile
-
Mil Fei 675,00
sa malinom i sladoledom od vanile
-
Zapečene palačinke 750,00
sa belom čokoladom, nutelom, makom i višnjama
-
Nugat torta 490,00
sa sosom od maline
-
Čokoladni listići crna čokolada i indijski orah 675,00
-
Čokoladni listići bela čokolada i krem od pistaća 695,00
Sve cene su iskazane u dinarima i uključuju PDV
Adresa
Narodnih Heroja, 3,
Novi Sad, 21000, Srbija