Istražite više

Savršen letnji vikend u Novom Sadu

Osim što je jedan od najvećih i najlepših gradova u Srbiji i regionu, Novi Sad važi i za grad posebnog senzibiliteta, izuzetne istorije i vrhunske gastronomije. Ukoliko još uvek niste imali priliku da ga posetite, predlažemo Vam da to učinite baš sada, u letnjem periodu, kada njegovi potencijali i lepota možda najviše dolaze do izražaja. Novi Sad je grad u kom ne može da Vam bude dosadno. Bez obzira na Vaša interesovanja ili godine, ovaj grad može da Vam ponudi zanimljive sadržaje koji će Vam zauvek ostati u sećanju. Predlažemo Vam nekoliko najzanimljivijih lokacija koje možete da obiđete za jedan vikend u Novom Sadu:

Centar grada

Kako biste upoznali grad, njegovu dušu i suštinu, prvo prošetajte centrom. U centru Novog Sada očekuje Vas impresivan trg koji krasi čuvena katedrala, zatim veliki broj malih, bočnih uličica idealnih za predah, široko i pregledno šetalište i čuvena Dunavska ulica koja centar povezuje sa obalom Dunava. U samom centru Novog Sada nalazi se i hotel Pupin, koji poseduje restorane i fantastičnu letnju baštu Kalem Garden, u kojoj možete da se okrepite i obnovite energiju za svoje buduće poduhvate. 

Šetnja Petrovaradinskom tvrđavom

Lagane šetnje Novim Sadom su vrlo lepe i inspirativne za sve ljubitelje arhitekture, umetnosti i kulturnih zdanja. Gotovo na svakom koraku možete pronaći inspirativno mesto za fotografisanje i uživanje. Jedno od najlepših i najpoznatijih mesta koje morate posetiti je Petrovaradinska tvrđava. Najatraktivnija turistička zona Novog Sada i božanstven primerak evropske vojne arhitekture, prepoznatljiv je po čuvenom „pijanom satu“ koji se nalazi na prostoru sa kog možete videti čitav grad. Njene kapije su otvorene za sve posetioce, a oni koji žele više izazova, mogu da se upute u organizovane ture obilaska podzemlja tvrđave, što je poseban doživljaj.

Posle-tvrđave

Kupanje na gradskoj plaži „Štrand“

Spuštajući se sa tvrđave doći ćete do predivno uređenog šetališta, a zatim i do poznate gradske plaže Štrand. U letnjim danima, ovaj deo obale Dunava izgleda kao zaseban grad na moru. Plažni barovi, ležaljke i različiti sadržaji za decu učiniće da se osećate kao da ste došli na neku daleku destinaciju. Sunčanje ili uživanje u hladu i osveženje kraj lepog, plavog Dunava idealan su način da provedete savršeno popodne u Novom Sadu. 

Izleti na Fruškoj gori 

Ako ste ljubitelj dugih šetnji, predlažemo Vam obilazak Fruške gore – najveće vojvođanske planine. Osim sjajnih izletišta, značajno je pomenuti da se na Fruškoj gori nalazi čak 16 manastira, u kojima su boravili velikani srpske kulture i umetnosti: Vuk Stefanović Karadžić, Dositej Obradović, Filip Višnjić i mnogi drugi. Ukoliko ste zaljubljenik u netaknutu prirodu, obilazak Fruške gore za Vas će predstavljati pravo uživanje.

Smeštaj je značajan segment svakog putovanja, a hotel Pupin sigurno neće izneveriti Vaša očekivanja. Pre svega, nalazi se u samom centru Novog Sada, na svega nekoliko minuta od tvrđave i plaže. Brzo i jednostavno stižete na svaku destinaciju, a usluga i vrhunska gastronomija kojom hotel Pupin može da se pohvali ulepšaće Vaš boravak u ovom gradu.  Iskoristite vreme odmora i provedite nezaboravan vikend u Evropskoj prestonici kulture.