Istražite više

Tematske večeri u Kalemu i u 2024. godini

Tematske večeri su trend koji već duže vreme oduševljava goste najprestižnijih restorana širom sveta. Prednost ovakvih događaja jeste njihova autentičnost i mogućnost da se prisutni na određeno vrme izmeste iz standardnog vremena ili prostora i presele se u drugu epohu ili državu, uživajući u odgovarajućoj kulturi, tradiciji, kuhinji i muzici.

U želji da svojim gostima priuštimo što originalnije i potpunije iskustvo, u drugoj polovini 2023. godine počeli smo sa organizovanjem tematskih večeri. 

Prvo u nizu bilo je LATINO VEČE, koje je izazvalo veliko oduševljenje i ovacije publike. Internacionalni sastav Salsa Y Punto, poznat po nezaboravnim nastupima širom regiona, upotpunio je noć jedinstvenim latino ritmovima, plesnim akrobacijama i interakcijom sa publikom. 

Nakon fantastične Latino večeri, usledilo je nešto sofisticiranije, FRANCUSKO VEČE. Gosti restorana Kalem su imali priliku da uživaju u muzici akustičnog sastava „KLO Klo“, kao i u čuvenim francuskim vinima, slatkišima i neodoljivim kulinarskim delicijama.

Italija, kao zemlja nama bliske i poznate kuhinje, kao i nota koje su relativno srodne zvucima sa našeg podneblja, očekivano je izazvala veliko interesovanje, a ITALIJANSKO VEČE ogromnu posećenost. Za odličan provod bio je zadužen bend La Quinta Stagione, čiji zvuci su na najbolji mogući način približili temperament i duh Italije.

Prethodna godina je simbolično završena razbijanjem tanjira i dolaskom tradicionalne grčke taverne u centar Novog Sada. GRČKO VEČE je donelo posebnu vrstu veselja, na kom su gosti mogli u potpunosti da se opuste, da razbiju poneki tanjir i naravno, da uživaju u vrhunskoj hrani i piću ove divne mediteranske zemlje.

I u novoj 2024. Kalem by ZAK nastavlja sa inovacijama, pa Vas tako od 16. januara svakog utorka očekuje PASTA VEČE, svake srede i petka DANI MEDITERANA a svake nedelje NEDELJNI RUČAK U KALEMU.

Potrudićemo se da Vas, baš kao i uvek do sada, oduševljavamo novim konceptima, drugačijom ponudom i vrhunskim ostvarenjima.

Vidimo se u Kalemu!