Istražite više

Tri lokacije za najbolje fotografije iz Novog Sada

Novi Sad je grad autentičnog šarma i bogatog kulturnog nasleđa. Kao takav, prava je riznica jedinstvenih lokaliteta, spomenika kulture i objekata impozantne arhitekture. Gotovo na svakom koraku možete da uočite zanimljivo mesto za fotografisanje, ali tri lokacije zaslužuju posebnu pažnju.


Petrovaradinska tvrđava


Jedno od glavnih obeležja grada i definitivno najčešće fotografisano mesto u Novom Sadu. Petrovaradinska tvrđava je toliko inspirativna, da je gotovo svaki njen deo moguće naći na fotografijama posetilaca. Nekoliko kapija, stepenice, ili zidovi sa kojih se vidi ceo grad odlično su mesto za sve one koji žele da imaju lepu uspomenu iz Novog Sada. Ipak, najpopularnije i najfotogeničnije mesto je terasa na kojoj se nalazi pijani sat. Terasa gleda na reku, a ukoliko stanete bliže ogradi, iza sebe ćete imati čitav grad na dlanu. Ako želite celu tvrđavu na fotografiji, spustite se do Keja i usput uživajte u šetnji ulicama Petrovaradina i u neprocenjivom pogledu sa mosta Duga.


Trg slobode


Centralni gradski trg pruža možda i najviše mogućnosti za stvaranje kreativnih i uzbudljivih fotografija. Gradska kuća, Katedrala, spomenik Svetozaru Miletiću, ili neka od drevnih građevina koje se nalaze oko trga sigurno će privući Vašu pažnju. Zahvaljujući mnoštvu različitih uglova i bogatstvu boja i oblika, stvorićete fotografije nalik onima iz poznatih svetskih metropola. 


Stepenice Kalem Gardena

naslovna
U neposrednoj blizini Trga slobode nalazi se restoran Kalem by Zak, mesto sa karakterom, odličnom hranom i atraktivnim enterijerom. Bašta ovog restorana skrivena je od gradske gužve i smeštena je u unutrašnjosti Pupinove palate. Osim kroz restoran, do bašte možete doći čuvenim stepenicama koje su za vrlo kratko vreme postale velika atrakcija i omiljeno mesto za fotografisanje. Budući da se stepenice nalaze u središtu najsavremenijeg i najimpozantnijeg stambeno – poslovnog kompleksa u Novom Sadu, koji predstavlja spoj tradicionalne i moderne arhitekture, dobićete zaista posebnu fotografiju u nesvakidašnjem ambijentu.

Posebni trenuci zaslužuju da budu zapamćeni i ovekovečeni. Odaberite svoja omiljena mesta, sačuvajte uspomene na Novi Sad i uživajte u svim njegovim lepotama i potencijalima.