Istražite više

Umetnost pravljenja i ispijanja koktela - Kokteli sa karakterom by PUPIN

Pripremanje koktela se oduvek smatralo jednom vrstom umetnosti. Iako su to na početku bile nešto jednostavnije mešavine, bez posebnog insistiranja na atraktivnom izgledu i pedantnosti, barmeni su morali da znaju tačne mere, da imaju osećaj za usklađenost ukusa i naprosto, pravu kombinaciju koja će da zadovolji potrebe ljubitelja ovih pića.

Kokteli su na naš kontinent stigli u prvoj polovini 20. veka sa prostora SAD-a.  Kako je alkohol tokom prohibicije dvadesetih godina bio zabranjen u SAD- u, kokteli su se ilegalno ispijali u određenim objektima, a najčešći glavni sastojak i baza je bio džin. Zahvaljujući lošem kvalitetu ilegalnog alkohola, pića su morala da se mešaju sa sokovima, dok se u više izvora pominje i činjenica da su se sokovi dodavali prvenstveno radi boja, kako ne bi moglo da se nasluti da se radi o alkoholnim pićima. Dalje kroz istoriju, ova pića su dobijala svoje različite oblike, recepti su se usavršavali, a znanje barmena postajalo je sve veće i potpunije. 

U restoranu Kalem by Zak možete da isprobate najcenjenije svetski poznate klasike, ali i autorske koktele koji su nastali kao spoj domaće ugostiteljske prakse i svetske koktel kulture. Naši „signature“ recepti inspirisani su vremenima kreacija, napretka i uživanja i predstavljaju idealnu kombinaciju miksologije, kulinarskog iskustva i prirodnih sastojaka. Za ljubitelje nešto smelijih, egzotičnih kombinacija, preporučujemo NY Nostalgic – spoj na prvi pogled nespojivih sastojaka, kao i nadaleko poznati Copper by Pupin, koji svojim ukusom i atraktivnom prezentacijom nikog ne ostavlja ravnodušnim. Na našoj koktel karti možete pronaći najkreativnija autorska dela za svačiji ukus:  osvežavajući Empire State, zavodljivi Red wide, autentični Inventor i mnoge druge. 


Sredina-teksta

Planetarno poznate klasike pripremamo od najkvalitetnijih sastojaka i prezentujemo u skladu sa najsavremenijim svetskim standardima. Bez obzira na dobro poznat ukus i ustaljenu recepturu, trudimo se da svakom koktelu damo svoj lični pečat.  Poseban segment naše koktel karte posvetili smo motivima koje nam je Mihajlo Pupin, svojim višegodišnjim životom i radom u Njujorku, predstavio i približio, pa Vas u Kalemu očekuju i čuveni Manhattan, Cosmopolitan, Tom Collins, Ammaretto sour i mnogi drugi.

Kultura ispijanja koktela kod nas zauzima posebno mesto, a dobro proverena receptura, savršena izbalansiranost sastojaka i vešte ruke barmena garancija su izvrsnog ukusa. Bilo da želite da uživate u omiljenim kombinacijama, ili se odvažite da probate nešto novo, budite uvereni da ćete se vratiti ponovo. Leto je stvoreno za uživanje i zabavu, a dobru zabavu je nemoguće zamisliti bez koktela. Vidimo se u Kalemu!